• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det är hit skattepengarna går!

Bland annat till detta går våra skattepengar:

Alla de organisationer och verksamheter i Sverige som varken kan hänföras till staten eller marknaden så som välgörenhetsverksamhet, politiska partier, friskolor* (?), fackföreningar och en mängd andra frivilliga sammanslutningar. Detta enligt en notis på DN:s ledarsida den 28 februari. I notisen anges också att den här verksamheten (eller vad man ska kalla den) omsätter 140 miljarder kronor, har 145 000 anställda och svarar för hela 5,9 % av Sveriges BNP!

En stilla undran bara, i sammanhanget: vad har friskolor* med detta att göra? De kostar ofta mindre än kommunala skolor att driva och de elever som går där skulle ju, om de inte gick i en friskola, gå i en kommunal skola; kosta skulle de ju ändå. Så det verkar nog lite feltänkt av den som tagit fram uppgifterna.

Och så har kostnaderna för regeringskansliet ökat med nära 80 % på tio år! (Ekot den 27 februari)…

Hur många procent har pensionerna höjts? Hur mycket mer får vi behålla i våra plånböcker av våra egna intjänade pengar? Varför räcker inte skatterna till god sjukvård åt alla och till bra skolor där alla elever lär sig läsa och skriva? Fråga dem som misshushållar och slösar med svenska folkets pengar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: