• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs lördag 4 mars 2006, del 1

Istappar

Istappar

Klockan 11.30. Snöyra. Trampar ner mot Vickys i rejält med nyfallen, lös snö. Tar en kopp kaffe, skönt att de har fått leverans av espressokaffe igen, det var trist under två, tre veckor när det inte fanns.

Ingrid berättar om de jättestora istapparna, livsfarliga enorma saker som hängde från taket rakt ner mot Skånegatan med sina vassa spetsar. Jättefarliga och en ganska säker död för den som fick en sådan i huvudet. Ingela hade ringt fastighetsägarens förvaltare på fredag – AFA Fastigheter – men de brydde sig inte om att komma trots att det är fastiighetsägarens absoluta skyldighet att ta bort farliga istappar från sina tak. Och trots att det står på deras hemsida att de är ”En trygg värd”!  De skulle i stället – så småningom – skicka någon för att ”spärra av” gatan. ”Spärra av” när här ligger butiker och restauranger i  bottenvåningen på fastigheten, dit folk måste kunna ta sig både in och ut!!??

Som de ansvarstagande hyresgäster som Ingrid och Affe på Vickys Livs är, så nöjde de sig inte med ett sådant svar, och inte heller med ”vi ska skicka någon sedan”, utan de ringde Polisen idag, lördag. Polisen kom  efter en kvart och såg den stora faran med de hängande tapparna och såg till att de genast togs bort. Heder åt Polisen, skäms, AFA Fastigheter, som ägs av Svenskt Näringsliv och facket och därmed sina medlemmar. Så här står det på deras hemsida:

AFA Fastigheter är en del av kapitalförvaltningen på AFA. AFA administrerar olika avtalsförsäkringar för arbetsmarknadens parter och ägs av Svenskt Näringsliv och LO, Landsorganisationen i Sverige. I ett av bolagen inom AFA är PTK, Privattjänstemannakartellen delägare. PTK är en centralorganisation för privatanställda tjänstemän i olika fackförbund. Försäkringarna ger stöd till exempel vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall. Drygt 3 miljoner människor omfattas av minst en av dessa försäkringar. AFA har dessutom verkat i mer än 25 år för att förbättra arbetsmiljön och människors livskvalitet.

Förresten: var det inte just i detta hus på Skånegatan som det myglades in barn till viktiga s-människor? Bland annat till Erland Olausson, LO, vars två söner fick attraktiva kontrakt här. Och det var just här, i fastigheten på Skånegatan som också dåvarande migrationsminister Maj-Inger Klingvall fick en lägenhet.

Men att omedelbart skicka någon att ta bort jättelika, livsfarliga istappar som kan ramla i huvudet på folk på gatan eller rakt ner i en barnvagn, det kunde AFA Fastigheter inte göra…

I Vickys Livs lördag den 4 mars 2006, del 2, berättar jag om hur Björn, levnads- och iskonstnär (bland mycket annat), tog tillvara istapparna och skapade något av dem. Här med en hink som innehåller en ishandsskulpur…

Citera gärna, men ange källan!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: