• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Om LO:s kampanj

LO logoI LO:s broschyr Nu drar vi igång talas det om att fler måste få arbete, att arbetsmiljön måste bli bättre, att anställningstryggheten måste förbättras, att pensionerna måste bli högre, äldreomsorgen måste få mer resurser, skolan måste bli "bättre för alla" och att vanliga löntagare måste få bättre tandvård.

Dessutom säger LO att alla ska ha "rätt att arbeta heltid" för att: "arbetsgivare utnyttjar idag deltiden för ökad lönsamhet vilket skapar press och osäkerhet för löntagare. Heltid måste bli en rättighet!"

Jag undrar hur de 30 032 LO-medlemmarna, som enligt broschyren tycker allt detta har tänkt att det ska gå till i "verkliga livet"!? När inte regeringen klarar av att ge alla äldre en god omsorg och alla barn en bra skola (Sverige ligger risigt till i internationella jämförelser, som vi alla vet) och när människor i den s.k. välfärdsstaten Sverige inte har råd att gå till tandläkaren för att de betalar världens högsta skatter och inte har pengar över – hur ska då LO fixa allt?

Och vem har fått de 30 032 LO-medlemmarna att tro att det mer eller mindre är en mänsklig rättighet att arbeta heltid? Vilka är det som ska anställa alla som kräver den rätten? Och hur kan de se det som fel att arbetsgivaren/företagaren tänker på lönsamhet – gör han/hon inte det så finns det ju inget företag överhuvudtaget och självklart då vare sig deltids- eller heltidsjobb!!! Det vore synnerligen oansvarigt och helt förödande för hela landet, inte minst för LO:s medlemmar, att inte tänka på lönsamheten.

I broschyren sägs också tydligt och klart att:

Vi har gjort det förr! Både 1998 och 2002 var det LO-förbundets medlemmars röster som hördes i valet. Mobiliseringen från fackföreningsrörelsen blev avgörande för att stoppa ett borgerligt systemskifte."

Och:

"Vems politik stöder löntagarna bäst? Därför arbetar vi för en s-seger i valet 2006!"

Bra. Fint. Man ska kämpa för det man tror på och tror man fortfarande på att den s-regering som "regerar" under Göran Persson är bäst för Sverige och för LO-medlemmarna så är det givetvis rätt att arbeta för en s-seger. Jag kan bara undra vad de ca 30 procent (det är en siffra jag hört, men inte med säkerhet vet om den stämmer) av LO-medlemmarna som har borgerliga sympatier tycker. Jag begriper inte hur man som borgerligt sinnad kan vara medlem i en organisation som bekämpar det man själv tror på!? Hur varför de vill fortsätta att göda en organisation med sina medlemsavgifter när pengarna går till ett syfte som går stick i stäv med deras egna åsikter och önskningar? Det är obegripligt, lika obegripligt som att någon kan säga att:

"Jag är född sosse och jag kommer att dö sosse", som f.d. Metall-ordföranden Göran Johnsson gjorde härförleden.

Som om socialdemokratin vore en sekt! Eller en religion. Den enda religion man föds in i och lever och andas och dör i är väl annars islam…

Folk borde vakna upp och tänka själva och agera efter sitt eget inre och det som de själva kommer fram till och tror på. Man ska inte stödja en genompolitiserad verksamhet som LO om man inte hör till de 30 032 medlemmarna som tycker som i broschyren Nu drar vi i gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: