• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Det OSar idioti…

Restaurangägaren Mammad Wallérion i Västerås annonserade inför årets vinter-OS i Turin. På menyn stod bland annat en OS-pizza med köttfärs, ananas, skinka, vitlökskant och gräddfilsdressing.

Vad i helsike tänker  Sveriges olympiska kommitté (SOK) med? Hur kan någon levande människa med IQ över 80 komma på en så befängd idé som att bråka med pizzabagare som kallat sina pizzor "OS-pizza"? Är de sjuka i huvudet? SOK menar att "OS" är ett varumärke som inte får användas – ha ha ha!

Enligt TT anonserade restaurangägaren Mammad Wallérion i Västerås inför årets vinter-OS i Turin om att han på menyn bland annat hade en OS-pizza med köttfärs, ananas, skinka, vitlökskant och gräddfilsdressing. Reaktionen från Sveriges olympiska kommitté kom på posten. I brevet krävde SOK att veta i vilka sammanhang han använt det registrerade varumärket OS.

Wallérion svarade, bad om ursäkt och döpte om pizzan till vinter-pizza.

Men SOK var inte nöjda, de krävde också ett skadestånd på 50 000 kronor! Ett av samtalen med kommitténs juridiska ombud bandade Mammad Wallérion. Så här lät det bland annat, enligt VLT:

"Antingen säger vi 5 000 här och nu eller så vidhåller vi de 50 000 som det var innan. Börja inte hålla på, tålamodet är rätt kort när det gäller de här grejerna".

(Är det fortfarande folk därute som tror att advokater och jurister är något att lita på?)

Björn Rosengren SOKFoto: SvD

Björn Rosengren, vice ordförande i Sveriges olympiska kommitté, säger att 5 000 kronor är en symbolisk summa för varumärkesintrånget:

"Vi går på alla som vi får reda på. Vi går igenom annonser. De små är vi snälla mot".

Wow, vad gott om tid de har, de små gubbarna! Att sitta och bläddra i tidningarna med saxen i högsta hugg blir förstås lönsamt när man sedan ringer och skrämmer upp folk och försöker pungslå dem på 5 000 kronor (eller 50 000 kronor)! Hur mycket sådana pengar har SOK redan skrämt av folk? Och i vilken kassa eller ficka har de här pengarna hamnat?

Kanske borde jag vara lika "smart" (och girig), och från och med nu börja stämma – och hota! – alla som använder mitt sedan dopet inregistrerade namn "Merit"! Jag kommer att bli rik för så fort någon skriver en MERITförteckning så ska det rassla in 5 000 kr i skadestånd till mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: