• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Gravkaffe

KaffefrimärkenFoto: Posten

Gravöl brukar man dricka när en institution eller liknande går i graven. Posten har mer eller mindre dött, det finns snart inga postkontor kvar alls och folk i min del av staden måste hämta rek och paket på Hållplatsens Tobak – så länge de nu står ut med att syssla med postal verksamhet.

Det är obegripligt – och ekonomiska argument biter inte på mig i det här fallet – att ett land som Sverige låtit sin postverksamhet förfalla och dö ut så som skett. Brevbärarna är fortfarande kvar, tack och lov. Men det som de orkat med i över hundra år anses dagens brevbärare inte längre klara av: att åka hiss och gå i trappor! Den spillra av Posten som finns kvar vill nu omorganisera så, att något som varit självklar och som fungerat väl i hundra år ska försvinna och ersättas av kollektivlådor i trapphus. Suck. Jag hoppas verkligen att det inte går att genomföra och att man inte får tillåtelse att förfula trapphusen med postfack!

Men vackra och trevliga frimärken producerar Posten fortfarande. Till exempel de här fina kaffefrimärkena. Gravkaffe i stället för gravöl…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: