• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Vickys Livs, snart vårdagjämning

Johan N 18.3 2006Johan N
Foto: Merit Wager


"Johan har just varit här"
, ringer Affe och säger till mig när jag är på väg till Vickys Livs vid 14-tiden. "Han gick nyss, du missade honom precis. Han skulle köpa ringar."

När jag några minuter senare kom till Vickys hade Johan N alltså nyss gått, men det där med ringarna intresserade mig så jag ringde upp honom och frågade var han var och vad som var på gång. Och han skrattade så högt så jag fick hålla telefonen en halv meter från örat:

"Ha ha ha!" Jag gissade det, att du skulle ringa och fråga. För fem minuter sedan var jag på Vickys och berättade för Affe att vi skulle köpa ringar och längre tid än så tog det inte för ryktet att spridas.  Ha ha ha!"

Och så fick jag veta att han och "Aggisen" (som han kallar henne, kvinnan som vi trodde han kanske skulle byta ringar med) skulle köpa en ring åt hans mamma (om nu det är sant…) och att "Aggisen" skulle få träffa "svärmor" som bor på Lidingö, för första gången idag. Fortsättning lär följa…

Arne hade varit inne ett antal gånger redan, som vanligt, men lyste med sin frånvaro under hela den timme jag var i butiken. "Han mår lite bättre nu", berättade Affe, "så då kommer han inte in lika ofta som när han är i sämre skick." Men Arne hade varit med Affe och handlat på storgrossen i Årsta på förmiddagen...

Så kom mannen som Affe kalllar Fotogubben in. Då blev det ett himla plåtande. Först plåtade Fotogubben mig och Affe och sedan plåtade han Ingrid och Affe. Därefter skulle Affe plåta Fotogubben och sedan plåtade jag Affe och Ingrid. Fotogubben har 8 megapixlar, Affe har 5 och jag har bara 3. Fotogubbens slimmade Konica var jättesnygg och hade en bildskärm som var nästan lika stor som hela kameran!
Fotogubben 18.3 2006Ingrid & Affe 18.3 2006"Fotogubben"
Ingrid och Affe
Foto: Merit Wager

Efter att ha betat av ett antal kunder och hojtat: "Nummer tjugonio!" och "Kassa åtta" (när det finns två kassor i butiken…) gjorde Affe en lista på vilka cigarretter som behövde kompletteras och Ingrid faxade den till iraniern borta vid Södra Station. Jag åkte med Affe dit och handlade och så kunde vi pratas vid utan att avbrytas hela tiden, som i butiken. Och Affe berättade bland annat att på onsdag är han och med i Packat&Klart i SVT.

Det strilregnade och Affe släppte av mig precis framför min port.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: