• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Vickys Livs, sista lördagen i mars 2006

Solen skiner. Det är ljust och även om det är kyligt så börjar våraningar kännas kring Nytorget på Söder. Inte minst på Vickys Livs, där Affe blir mer och mer "kändis" efter att ha varit med i Packat & Klart i veckan men också i Richard Hoberts film Harrys döttrar och i radio där Vickys Gosskör sjöng live för någon månad sedan. Han berättar att ungar kommer in och ber om hans autograf och att många har sett inslaget i tv häromkvällen.
Flamingon Sixten.Flamingon Sixten
Foto: Merit Wager

Hur som helst: Affe är Affe och han är redan lokalkändis vare sig han vill det elller inte. Liksom Ingrid, Janne, Ingela och de andra på Vickys också. Deras personligheter och deras helt egna stil är deras varumärke och alla vi som bor i kvarteren och som någon gång tittat in där eller handlar där regelbundet, har känt av atmosfären och sett att här finns något genuint.
 
Idag, lördag den 25 mars, tittade jag som vanligt in på Vickys. Jag gick förbi Skåningen där flamingon Sixten stod vakt utanför dörren. Runt hans hals hänger en namnlapp där det står: "Hej! Jag heter SIXTEN & jag bor här på Skåningen".

Inne på Vickys var det ganska lugnt, Ingela och Ingrid höll på med något i bakre rummet och jag vaktade butiken ett tag och hojtade "Kund i sikte" när det kom in någon som ville handla. Affe var på Axfood men kom in medan vi försökte få i gång espressomaskinen (som helt enkelt bara saknade vatten), och strax efter kom Arne också, för ca trettonde gången den dagen. Och klockan var bara 10.30…
Arne m konstnärsakademinArne
Foto: Merit Wager

Arne visade mig sin lista över medlemmarna i Konstnärsakademin och läste upp namnen och sa att "det är fina människor som gör mycket". När Affe skojade med honom och frågade om han ville ha en snyting, svarade Arne: "Inte idag. Inte ett dugg"!  "Kom igen i morgon då", sa Affe och puttade lite kärvänligt på Arne. Arne vecklade ihop sina papper och gav sig ut på stadsvandring igen.

Johan N 25.3 2006Johan N
Foto: Merit Wager

Svensktoppsmusik strömmade ur radion, det kändes som att vara i en lanthandel någonstans i Övre eller Nedre Soppero eller något liknande ställe. Inte som att befinna sig i "SoFo", ett av Sveriges absolut trendigaste områden just nu. Eller kanske är det just det att Vickys är så totalt otrendigt som är det som är det allra, allra trendigaste…

Johan N var inne och uttalade bland annat följande:

"Jag bröt min vita månad två dagar för tidigt. Och om en månad åker jag till Paris. Med damen."

ApelsinerFoto: Merit Wager

Och apelsinerna var stora, vackra och saftiga! På den lilla skylten står det: "APELSINER FRÅN SPANIEN. KANONGODA!"Jag köpte två.

En sak till: här finns Christer Cervins bildspel med nattliga bilder av Björns isskulpur på Nytorget. Titta på det, det är fina bilder – mycket bättre än de jag tog och lade ut på bloggen tidigare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: