• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det är inte brevbärarna som ska bestämma vad som ska delas ut!

Om en eller flera brevbärare inte tycker om ett parti, en organisation, ett företag som betalar Posten för att deras trycksaker distribueras, ska de då kunna ta sig rätten att, genom det helsvenska "stridsvapnet" sjukskrivning, kunna vägra dela ut materialet? Självklart inte!

Vi kan väl inte ha "brevbärarvälde" i samhället? Vi kan väl inte acceptera att brevbärare agerar domare och censorer? Och vi kan väl inte fortsätta att tillåta att sjukskrivning tas till som en protest- eller strejkåtgärd – det är ju arbetsgivarna (och ofta skattebetalarna) som betalar för att en del människor missbrukar sjukskrivningsinstrumentet när de vill protestera i stället för att göra just det, alltså: protestera! Har man en stark åsikt som man inte kan eller vill ge avkall på – i detta fall att man absolut inte vill dela ut propaganda från ett främlingsfientligt parti – så måste man kunna stå för det och vägra göra det, rakt och öppet. Och ta konsekvenserna, vilka de nu är när det gäller arbetsvägran.

Man ska inte kunna göra så, som en anonym brevbärare berättade i TV4 Nyheterna häromdagen att hon tänker göra: stanna hemma idag (måndag den 27 mars) för att hon inte vill dela ut materialet från Nationaldemokraterna! Att  stanna hemma och sjukskriva sig när man inte är sjuk, enbart för att man inte vill göra en del av sitt jobb, är bedrägeri och måste få konsekvenser. Annars har vi snart inte bara "brevbärarvälde" utan en massa andra anarkistiska välden också: busschaufförer som inte vill köra barnvagnar med skrikande ungar, journalister som inte vill bevaka vissa händelser, översättare som inte vill översätta vissa texter som de tycker är otrevliga eller "kränkande" etc. En massa "välden" blir det… och en massa sjukskrivningar.

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: