• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Skattepengar till finansministerns fru

Nu går (s)kam på torra land – igen! I en artikel i Expressen berättas hur finansminister Pär Nuders fru, som är journalist på Dagens Nyheter, tar friår för att skriva en bok.

"Varför ska jag bidra med mina skattepengar för att finansministerns fru ska sitta och skriva en bok? De pengarna bör ju gå till någon som verkligen behöver ett friår", säger en DN-medarbetare.

Ja, det kan man sannerligen undra! Varför ska skattebetalare bidra till att en högavlönad kvinna, gift med en högavlönad man ska kunna ta ledigt och få pengar av staten? Var inte friåret tänkt att fungera på ett helt annat sätt än att delfinansiera en bok som finansministerns fru vill skriva? Var det inte så att friåret kom till för att trötta, lågavlönade människor skulle få chansen att göra något helt annat under ett år?

Vill finansministerns fru vara ledig och skriva en bok så får hon väl ta tjänstledigt och göra det! Hon får ju också, enligt uppgift, 50.000 kronor i skattefritt stipendium från en stiftelse. Det får räcka. Och räcker det inte så får hon väl ta tjänstledigt lite kortare tid än ett helt år. Tanken på skattefinansierat friår borde i alla fall aldrig ens ha uppkommit i finansministerns frus hjärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: