• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tio flickor relegerade

KAAUDet är lite skillnad på hur man ser på det där med ordning och uppförande och på inhämtning av kunskaper i Saudiarabien jämfört med i Sverige. Det handlar om två ytterligheter: i Sverige kan unga bete sig precis hur som helst i skolor och på lärosäten, i Saudiarabien tolereras ytterst lite av "dåligt uppförande". En liten del av den saudiska rektorns sätt att resolut och bestämt agera skulle kanske inte skada här också…

Tio flickor har relegerats från King Abdul Aziz Universitet efter att ha betett sig stökigt på universitetsområdet. De hade skapat problem på en av toaletterna genom att starta ett gräl med andra studerande, doktor Samar Al-Saggaf, rektor vid universitetet sa:

"Jag accepterar inte att någon agerar på ett sätt som skapar kaos på området."

Medan en kommitté utreder händelsen är de tio flickorna temporärt avstängda från universitetet och området runtomkring. Kommittén har också föreslagit att en del av deras stipendier ska återkrävas. Flickorna kommer att få avsluta sina studier men med reducerade stipendier. Dessutom ska de utföra "samhällstjänst" som en del av straffet för sitt agerande. De ska också underteckna ett avtal om att inte upprepa sitt dåliga agerande.

"Universitetet kommer att göra allt som står i dess makt för att upprätthålla en lugn och fridfull atmosfär på området även om det innebär att vi måste relegera hälften av alla elever", sa rektor Al-Saggaf till sina elever. "Eleverna befinner här för att söka kunskap och universitetet tolererar inte att någon kommer hit av någon annan anledning. Jag kommer att göra mig av med alla dem som stör den lugna stämningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: