• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Indisk gästarbetare undgick att få öga utstucket

Saudiarabien flaggaAbdul Lateef Naushad, 34, från Kerala i Indien, höll på att tyna bort i ett fängelse i staden Dammam i Saudiarabien  där han satt fängslad för att han skadat en saudisk medborgares syn. Efter tre år i fängelse benådades han av kungen, fördes direkt till flygplatsen och ombord på ett Gulf Air-plan direkt till Trivandrum i Kerala, Indien.

Naushad, satt alltså i fängelse för att han skadat en saudiers syn vid ett bråk på en bensinstation i april 2003. Enligt uppgift mmiste saudiern en del av sin syn flera veckor efter att bråket ägde rum. Naushad dömdes av domstolen att få ett av sina ögon uttaget.

Offret, Naif Al-Otaibi, datorspecialist, förlät Naushad och gick med på att han benådades efter att den indiska regeringen vädjat om nåd för Naushads räkning. Naushads fru och mor begärde nåd hos Väktaren av de Två Heliga Moskéerna, kung Abdullah under dennes besök i Indien tidigare i år.

Saudiarabiens ambassadör i Indien, Saleh Mohammad Al-Ghamdi, gratulerade Naushad och hans familj per telefon:


"Genom frigivningen av denne indiske arbetare står det klart att kungadömet Saudiarabiens ledare tog hand om sin gästarbetare. Den saudiska regeringen anstränger sig för att göra alla utlänningars tid i landet problemfri och trevlig."

Saudiarabien är ett av de länder i världen som anställer flest gästarbetare. Omkring en tredjedel av landets befolkning och 70 procent av all arbetskraft är utlänningar, främst från Asien. Det finns fler än 1,5 miljoner indiska gästarbetare i Saudiarabien och de utgör en stor del av den utländska arbetskraften.

Förra året, per telefonl från fängelsecellen i Dammam, sökte Naushad hjälp hos media med att berätta om hans öde för myndigheterna i Indien. Efter det samtalet pratade en grupp reportrar med hans fru och barn och förde sedan ut hans historia i media.

Indiska gästarbetare i Saudiarabien jublade över att deras landsman släppts ur fängelset. i Kerala var Naushads hustru mycket lättad över att tre års helvete var över och såg fram emot att familjen skulle återförenas.

"Jag tackar Allah först. Många har varit så snälla mot oss och jag tackar också dem alla", sa hon.

Naushad kom till Saudiarabien 1995 för att arbeta på en bensinstation.

Källa:

Arab News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: