• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs: Fredag den 7 april 2006

Stor-Janne 7.4 2006Stor-Janne provsmakar äpple.
Foto: Merit Wager

På morgonen regnade det och var grått och trist. På förmiddagen började det klarna upp och framåt ettiden var det sol och fint (fast kyligt). Jag gick till Vickys och hoppades att Lill-Janne skulle vara där för jag ville prata med honom om en sak. Det var han inte. Just då. För han var och handlade. Men jag behövde bara vänta en kvart så dök han upp. Under tiden slängde jag lite käft med Stor-Janne. Han gick mest ut och in med pappkartonger, men sansade sig ett litet tag och mumsade i sig ett äpple. "Man måste ju provsmaka produkterna", menade han, och det är förstås rätt för folk frågar ofta om äpplena är sura eller söta.

Lill-Janne 7.4 2006Lill-Janne stärker sig med en espresso.
Foto: Merit Wager

Lill-Janne hade handlat snus och cigarretter och lite av varje och stod och plockade upp varorna medan jag hängde över disken med en espresso. Vi pratade om kiosken och hur det gått med försäljningen av den och jag fick veta att den ännu inte var såld, men nu måste någon köpa den mycket snart för det är svårt att klara både Vickys Livs och kiosken och ha bemanning både här och där. Läs mer här, och om någon, som läser denna blogg, vill köpa en liten gullig kiosk som står på anrik mark vid ingången till Vitabergsparken så kontakta Janne eller Affe på Vickys Livs på Skånegatan!

På ljugarbänken 7.4 2006Konstnärs-Björn, mannen vars namn jag inte vet och skådespelar-Mats utanför Skåningen Kaffebar
Foto: Merit Wager

Till slut kan jag inte undanhålla läsarna bilden av tre glada gossar på "ljugarbänken" utanför Skåningen Kaffebar (intill Vickys). Det är konstnärs-Björn (han med bl.a. dalaflodhästen och isskulpturerna), en kille vars namn jag inte vet och så Mats H, skådespelaren (senast i "Bota mig" i SVT1) som sitter och pokulerar medan den rosa flamingon Sixten och hans vän Trädgårdstomten en bit ifrån och övervakar det hela.
Sixten och trädgårdstomten
Sixten och Trädgårdstomten
Foto: Merit Wager

P.S. Och Affe blev intervjuad i Tidningen Södermalm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: