• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hur mycket fyllde Bengt Holgersson?

Expressen skriver bland annat här om s-skandalerna. I artikeln som handlar om lyxresorna till till Sydafrika som s-kommunalrådet Ilmar Reepalu i Malmö bjöds på av en affärsman som bland annat gör affärer med kommunen. 

”Det var en födelsedagspresent från honom till mig när jag fyllde 60 år”, svängde Reepalu ihop.

Men det var inte bara Ilmar Reepalu som bjöds på resan utan också hans vän Bengt Holgersson, s, som tidigare varit landshövding.

”Om medelsvensken har en förmögenhet på en miljon (ha ha ha, vilka medelsvenskar i detta skatteutsugarland har en förmögenhet på en miljon? Min anm.) och jag har en miljard så innebär det att om jag betalar en flygbiljett för en kompis (”Kompis”? Ett s-kommunalråd i Malmö som han gör affärer med! Min anm.) på 10 0000 kronor så motsvarar det att medelsvensson bjuder någon för tio kronor”, säger affärsmannen och miljardären Dan Olofsson i ett polisförhör.

Bara den  korkade utsagan visar att dessa människor lever i en egen värld där deras egna regler gäller och där de står ovanför sådana löjliga petitesser som gäller ”medelsvensson” (som bara har en miljon kronor i förmögenhet…).

Hur som helst så är min undring nummer 1 i dag denna: Hur mycket fyllde förre landshövdingen Bengt Holgersson? Fyllde han också 60 eller fyllde han 58 år och tre månader och två dagar och blev därför bjuden på lyxsafari? Eller har han en annan förklaring än ”födelsedagsförklaringen” som Reeaplu kör med? Som sagt: jag bara undrar.

Ytterligare lästips: Expressens ledarartikel ”Elitens maktblinda arrogans”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: