• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om asylsökande från Vietnam

Vietnam
I  dag, torsdag, kom nya (märkliga) handlingar från Migrationsverket i Thanhs och Hoas ärenden. Det finns flera anmärkningsvärda saker i dessa skrivelser, bland annat:

Enhetschefen som undertecknat handlingarna har SJU gånger skrivit "Vietnamn" i stället för det korrekta namnet på landet som är "Vietnam"! Det var alltså inte ett enstaka misstag utan en person i chefsställning vid verket tror på fullt allvar att det faktiskt heter "Vietnamn"!!!

Plötsligt krävs nu av dessa vietnamesiska medborgare att de ska skaffa något som Migrationsverket kallar "garanter" för att de ska kunna avvisas!? Jag väntar på besked om vad det är för "garanter" som asylsökande medborgare i en diktatur måste skaffa för att avvisa sig själva… Det räckte tydligen inte för Migrationsverket att kräva av dem att de skulle fylla i vad jag kallar "spionblanketter" till ambassaden: två A4-sidor med alla tänkbara och otänkbara uppgifter inte bara om sig själva utan också om sin familj, sina släktingar, sina vänner, sin flyktväg, orsaken till att de flytt etc (läs här), nu ska de också skaffa "garanter"!!!

Migrationsverket fortsätter att insinuera
att Thanhs och Hoas identiteter är oklara trots att den diplomat på ambassaden som vi träffade tillsammans med Thanh och Hoa för drygt en månad sedan två gånger upprepade att det inte fanns några tvivel om deras identiteter och trots att vi meddelat Migrationsverket detta.

Absurditeterna från migrationsmyndighetens sida fortsätter trots att man i enlighet med den tillfälliga asyllagen under vilken dessa två vietnameser prövas, kan bevilja uppehållstillstånd då faktiska hinder för verkställighet föreligger.

Snart sänder TV8 Fredrick Federleys dokumentärfilm om Thanh, den ena av två (eller egentligen numera tre…) som vi båda är ombud för. Exakt besked om sändningstid (det blir troligen den 9 maj kl 21.00) och information om vilka som kommer att delta i det efterföljande studiosamtalet kommer att läggas ut här på bloggen. På Påskdagen kommer vi att hälsa på Thanh och Hoa och umgås och äta vietnamesisk mat och prata om hur de har det och vad som (inte…) har hänt i deras ärende sedan sist. Ett tiotal bloggningar om Thanh och Hoa och om hur svenska myndigheter och UD hanterat deras ärenden kan läsas under KATEGORIER  och sedan rubriken "Asyl&Migration" i högerspalten.
T & H
Thanh och Hoa lagar mat

Foto: Fredrick Federley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: