• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Regeringen fortsätter att kräva att Europadomstolen ska lägga ner vårt ärende!

UDEuropadomstolen

För andra gången på bara tio dagar (läs här) har nu "Agent of the Swedish Government" skrivit till Europadomstolen och uttryckt att Sveriges regering vill att vårt ärende ska strykas från listan, d.v.s. avvisas och inte alls tas upp av Europadomstolen.

Förra gången skrev de:

"Since the matter has now been resolved, the Government has no objection against the application being struck out of the Court’s list of cases pursuant to Article 37 of the Convention".

Denna gång är det inte fråga om att regeringen "inte har något emot (no objection) att anmälan stryks, nu skriver de:

"To conclude, the Government requests that the application be struck out of the list…"

Alltså att regeringen "begär" att ärendet stryks. Nästa gång skärps väl tonen ytterligare ett snäpp och då kanske de skriver att:

"The Government demands that the application be struck…"

Tro inte för ett ögonblick att "Agent of the Swedish Government" har hört av sig till de människor som lidit i fem år av svenska myndigheters felaktiga agerande och ovilja att följa utlänningslagen! Inte en fråga om hur familjen mår och självklart ingen ursäkt. Men skriva till Europadomstolen och försöka påverka den att inte ta upp anmälan, det har de tid med och det lägger de kraft och energi på.

Europadomstolen har ännu inte avvisat Mohammeds och Innas anmälan och vi har skrivit till dem igen för att påpeka att våra klienter inte önskar att ärendet stryks/avvisas och att det väl knappast kan vara regeringens sak att begära det, det är ju inte regeringen som klagat.

Fallet följs av många människor och organisationer både i Sverige och i andra länder. Det skulle vara bra att det togs upp i domstol utanför Sverige så att man fick hanteringen prövad där.

Fortsättning följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: