• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Förbjudet att här beivra!

Det är oerhört mycket som är förbjudet. Jag roade (!?) mig med att googla på ordet "förbjudet". Det gav 3 130 000 träffar! Över tre miljoner träffar på "förbjudet", alltså!

Förbjudet att ladda ned olagligt material från Internet. Det är förbjudet att lägga ut en låt, bild eller text på Internet… Läs här!

Skyddet innebär att det är förbjudet att utan tillstånd från Blocket ABLäs här!

Från 1 december 2005 är det förbjudet att sätta upp taggtrådsstängsel för hästar. Befintliga stängsel får dock användas fram till 31 dec 2009. Läs här!

Här hittar du ett urval av artiklar relaterade till förbjudet, tidigare publicerade på ST.nu och i Sundsvalls Tidning. Läs här!

Förbjudet att dölja sitt ansikte vid en demonstration. Om det blir bråk i ett demonstrationståg får de som går i tåget inte dölja sitt ansikte Läs här!

Packa rätt inför flygresan – ny lista över förbjudet ombord  Läs här!

Farligt, fult, förbjudet. ”Många tillåter paraboler på ett villkor: att de står på balkonggolvet”. Läs här!

Då är det förbjudet att röra någonting. Det gäller även lösa föremål i Där stadgas även att det är förbjudet att söka fornminnen med metallsökare. Läs här!

Förbjudet att sälja farlig lampa. En lampa som ska sitta i handen på ett trädgårdstroll kan vara livsfarlig om den används fel. Elsäkerhetsverket har därför Läs här!

Det kan också vara förbjudet att köra snöskoter i andra områden av hänsyn till I föreskrifterna för det skyddade området framgår om det är förbjudet. Läs här!

Öringfiske förbjudet mellan den 15:e sept och 14:e okt i Kalix älv. Fiske med håv är förbjudet fr.om den 1 maj tom den 15 juni. Läs här!

Hemulen I Mumindalen fanns en hemul som var parkvakt och gick omkring och vaktade så att barnen inte trampade ner gräsmattan. Han hade satt dit en skylt som det stod  "FÖRBJUDET ATT HÄR BEIVRA" på, och det är lite så jag tycker att många av de ofta helt onödiga pekpinneförbuden ter sig: som att en Hemul med parkvaktsmössa med emblem och en skrämmande, skramlande nyckelknippa går omkring och försöker hitta på nya saker att "förbjuda att beivra" så att folket hålls i schack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: