• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kulturminister Leif Pagrotsky har rätt!

Leif Pagrotsky (Bilden är friköpta och får enligt regeringens presstjänst användas fritt)Leif Pagrotsky
Foto: Merit Wager

Kulturminister Leif Pagrotsky må kunna kritiseras för att ha onödigt dyra möbler i sitt arbetsrum och kunde gott köpa billigare pallar än sådana som kostar 8.000 kronor styck. Men däremot har han absolut rätt och förtjänar en stor ros när han går ut och säger följande (till Ekot i Sveriges Radio):

"Jag har fiaskot med OS-pizzan i färskt minne. Det var när olympiska kommitteen skulle ha betalt av en pizzabagare som satte ordet OS på sin matsedel. Jag är nervös att vi är på väg mot ett liknande kineseri när pizzerior och cafeer nu ska betala om de har en tv med fotboll på i bakgrunden.

Sveriges folk betalar ju tv genom tv-licensen. Jag tycker att det räcker. Jag tycker inte att man ska behöva betala en gång till. Sveriges Television som är i allmänhetens tjänst tycker jag inte ska ta betalt två gånger för samma program":

Att Sveriges Television tror sig vara ett privat företag som, förutom att det håvar in och existerar till stor del tack vare licenspengar, och nu också ska pungslå krogar som visar fotbolls-VM för sina gäster, det är helt barockt. Pagroysky har absolut rätt!

Jag hoppas att krögarna vägrar betala dubbelt för att få ha sina tv-apparater påslagna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: