• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs – Grattis, stadsdelsförvaltningen i Katarina/Sofia, nu är möblerna vid kiosken uppeldade!

Grattis ni klåfingriga, giriga och orättvisa politiker och tjänstemän i Katarina/Sofia stadsdelsförvaltning! Nu har ni lyckats förstöra för de gamlingar, främst i Sofia men också i Katarina, som brukade komma ner och sätta sig en stund bakom Sofiakiosken, vid ingången till Vitabergsparken. Här hade  Affe, Janne, Ingrid och Ingela Olsson (som äger kiosken och Vickys Livs på Skånegatan) ordnat fint och för egna pengar bekostat att grus lades ut så det skulle se ”gammaldags” ut samt låtit tillverka rejäla trämöbler där folk kunde sitta ner med eget medhavt kaffe eller köpa en kopp i kiosken.

Men stadsdelsförvatningens iskalla, ointresserade och orättvisa människor hittade på ett jävelskap förra året:

Ni måste börja betala 90.000 kronor i hyra per år för den lilla markplätten som ligger i skuggan bakom kiosken.

Om det var politikerna eller tjänstemännen som hittade på detta sätt att slå sönder en välfungerande liten oas som aldrig tidigare varit belagd med hyra, det vet jag inte. Det verkar råda något av ”tjänstemannavälde” på kontoret, men samtidigt så kan ju inte politikerna, som ändå har sista ordet, frånskriva sig ansvaret. Så nu har folk ingenstans att sitta när de är ute och går (särskilt gamlingarna i trakten) och stadsdelsförvaltningens girigbukar får ändå inte in någon hyra. Hoppas de är nöjda eller det kanske de inte är förrän familjen Olsson tvingas upphöra driva kiosken helt, vilket är mycket nära nu.

Följande lilla, korta meddelande är från Affe Olsson:

Vart ska vi ta vägen, säger en dam som sitter där med sitt barnbarn. Finns det protestlistor????

Familjen Olsson undrar om de måste hindra folk att ens stå bakom kiosken om de köper kaffe eller en glass? Kommer i så fall stadsdelsförvaltningen att debitera dem hyra per stående enligt någon schablon? I så fall måste någon genast komma och sätta upp höga stängsel för att hålla invånarna (skattebetalarna) i Katarina/Sofia borta från denna kommunala markplätt om de råkar ha en pappmugg kaffe eller en glass från Sofiakiosken i handen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: