• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
  « Mar   Maj »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Urkorkad ursäkt

M-logoI bland annat Ekot berättas idag att MUF i Malmö polisanmäls för bedrägeri. Det är fritidsnämnden i Malmö som polisanmäler och som kräver tillbaka 157.000 kronor av MUF som de fått på, som det ser ut, falska premisser. Det saknas tydligen underlag för utbetalningarna, aktivitetskort, som ska finnas. Ingen vet vart aktivitetsokorten tagit vägen. Men i stället för att fördöma MUF:s agerande och kräva att närvarokorten – och alla andra kort också i den här historien – läggs på bordet, säger moderate ledamoten i fritidsnämnden, Lars-Åke Lindelöf, bara:

"På något sätt har de försvunnit, men hur de har gjort det kan jag inte redogöra för. Det har jag ingen aning om", säger han.

Och trots de försvunna aktivitetskorten anser Lars-Åke Lindelöf att inget tyder på fusk och han är emot kravet om att pengarna ska betalas tillbaka.

"Vi tyckte inte att det var rimligt. Vi vände på det. Det visade ju sig att SSU hade fyllt i aktivitetskorten korrekt, men de hade ju bara hälften av alla medlemmarna. I det ärendet har man ju inte gjort någonting. Vi tyckte att det var en lite väl tuff påföljd av MUF."

Men hjälp!? Vad har SSU med saken att göra? Om MUF har förfarit bedrägligt så är det det man ska inrikta sig på, och ställa till rätta. En ledamot i fritidsnämnden ska inte bete sig som ett småbarn som bjäbbar om att "det  var de som började" och "de får ju göra så här, då får vi också göra så". Pinsamt! Skäms, Lars-Åke Lindelöf och andra, för att ni gnäller över vad SSU gjort, och inte i första hand ser till att MUF gör rätt för sig. Vad då: "lite väl tufft påföljd"? Vilken påföljd tycker moderaterna att man ska ha för bedrägeri och därmed stöld av allmänna medel (om det visar sig  vara fallet här)? Den som stadgas i lagen, eller någon annan? Det vill jag veta!

Ekots inslag finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s