• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Egna lagar för muslimer i Sverige

Rapport i Sveriges Television visade ett inslag den 27 april under rubriken: Muslimskt samfund vill ha egna lagar. Sveriges Muslimska Förbund har ca 70 000 medlemmar. I brev till partierna i riksdagen radar dess ordförande upp deras krav. Bland annat vill de ha särskilda kvinnokvällar på badhus vilket  i o f s inte handlar om någon ”egen lag” utan en överenskommelse som kan träffas mellan badhus och en motpart. De vill ha räntefria lån till moskébyggen (!!?) och de vill göra det mycket svårt för muslimer att skiljas eftersom: ”Vi vill inte ha skilsmässobarn”. Flickor och pojkar ska inte ha gemensam gymnastik. Muslimer ska få ledigt för fredagsbön och vissa högtider och imamer ska undervisa muslimska elever i islam också i den kommunala skolan.

Moskén vid Medborgarplatsen, där undertecknaren av brevet verkar, har enligt Rapports uppgifter fått 1,5 miljoner kronor av Integrationsverket. Pengar som bland annat ska ha gått till att producera informationsbroschyrer om islam, där det talas om hur ”mannen är familjens överhuvud” och att ”kvinnan tänker mer med hjärtat än med hjärnan” och annat som är tämligen främmande för det samhälle muslimerna nu bor och lever i.

”Sveriges muslimer har blivit mer och mer politiskt medvetna om sina rättigheter i samhället och nu önskar de att dessa rättigheter ska respekteras”.

Så står det bland annat i det sju sidor långa brevet till riksdagspartierna. På det bör politikerna svara att det är bra att muslimer – liksom alla andra i samhället – blir medvetna om sina ”politiska rättigheter”. Riksdagsledamöterna bör påpeka att det också är viktigt att alla blir lika medvetna om sina skyldigheter. Och att muslimernas, liksom alla andras rättigheter (och skyldigheter) stadgas och regleras i Sveriges rikes lag och den gäller alla som bor och lever i Sverige. ”Någon särlagstiftning, d.v.s. olika lagar för olika grupper, ska vi inte ha”, det bör vara det entydiga och klara svaret till Sveriges Muslimska Förbund liksom till alla andra trossamfund och minoriteter som ev också kommer på tanken att kräva egna lagar.

Skyll er själva, svenskar, om ni nu är för flata och eftergivna! De krav som varje normalt funtad person för länge sedan har insett kommer att ställas, har nu ställts. Svensk lag ska gälla alla, varenda kotte, som valt att leva här och också dem som eventuellt bara ”hamnat” här. Särlagstiftning för olika grupper är en total omöjlighet och det måste omedelbart slås fast med all önskvärd tydlighet från de styrandes och lagstiftandes sida.

Läs och lyssna mer här. Och läs brevet från Sveriges muslimer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: