• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vem är Ring?

Snacka om att sitta i glashus och inte bara kasta sten utan vräka ut jättelika stenbumlingar! En Tomas Ring, Vingåker, har läst om Mikael Sekunds bok Välkommen till folkrepubliken Katrineholm i Katrineholmskuriren. (Min text om Mikael Sekunds bok finns lite längre ner på bloggen.) Den 25 april skriver Tomas Ring under rubriken Vem är Sekund?, bl.a.:

"Igårdagens katrineholmskurir kunde man läsa om folkrepubliken katrineholm. Skriven av en känd sossehatare vid namn Sekund den är fylld med hans egna tankar och åsikter och många felaktigheter."

Om man påstår att någon annans text är full av felaktigheter, borde man då inte hyfsa till sitt eget språk först? Det heter inte "Igårdagen", det heter "I gårdagens…". Tidningens namn stavas med versalt K, d.v.s. "Katrineholmskuriren", inte "katrineholmskuriren". Namnet på staden stavas med versalt K, d.v.s. "Katrineholm", inte "katrineholm". Ordföljden är felaktig: "Skriven av en känd sossehatare vid namn Sekund den är…". Korrekt ordföljd är: "Skriven av en känd sossehatare vid namn Sekund, är den…".

Och så kan man undra varför Tomas Ring, medlem i det parti som styrt i hans hemtrakter och i hela landet större delen av förra seklet och alla år detta sekel, säger att:

"Om man nu är så duktig som Mikael Sekund vill framhäva sig varför har han inte sett till att genomföra alla sina åsikter och förslag."


Motfråga: Varför har inte s, som till skillnad från Mikael sekund, haft makt och möjlighet att genomföra sina åsikter och förslag, gjort det? Eller kanske är det just det de gjort – hemska tanke!

Mikael Sekund har skrivit en bok innehållande fakta och berättelser som han verkar ha grund för. Han verkar inte alls särskilt intresserad av att "framhäva sig själv". Och han har inte talat om sina åsikter och förslag, så varför begär Tomas Ring som tillhör det stora och styrande partiet, att en enskild människa ska "genomföra sina åsikter"?

Läs gärna hela Tomas Rings text, den är så illa skriven grammatiskt, när det gäller rättstavning och även innehållsmässigt, att den aldrig skulle få godkänt i ett prov i svenska i högstadiet! Och den bekräftar vad Mikael Sekund i sin bok skriver om den urusla kvaliteten på undervisningen i Katrineholm med omgivande s-styrda kommuner. Dessutom finns det inte ett enda vettigt ord i hela texten utan allt går ut på att svartmåla Mikael Sekund, att kalla honom "sossehatare och att tala om var han har jobbat, som om  det vore något fel med det (exakt återgivet, inkl alla fel):

"Jo Mikael Sekund är strategisk konsult ,på tanke smedjan Timbro finns fler av hans borgliga propaganda böcker. Han ansvara för ett projekt. han har oxå varit infochef på se-banken,och försvarat bankernas fiffel med småspararnas pengar.

Han har även varit chef för Public relations på scania( hur det gick för scania i katrineholm det vet vi ju)".

Hjälp! Sätt de arma stackare på skolbänken, de som gått i Sveriges sämsta skolor och som inte ens har fått lära sig sitt eget modersmål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: