• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Facket vid Migrationsverket har gjort det igen!

Migrationsverket logoEnligt uppgift har facket vid Migrationsverket (MIG) delat ut flygblad till samtliga styrelseledamöter vid verket, inför deras styrelsemöte den 28 april. I texten vänder de sig bland annat mot – och kritiserar – överdirektören Lars-Gunnar Lundh för hans försök att få till stånd en effektivare och snabbare hantering av asylärenden – förändringar som ju är nödvändiga och som kräver personalens medverkan, inte motverkan. Jag har inte sett flygbladet utan har fått det relaterat för mig och kan konstatera att det inte är något nytt att facket agerar på detta sätt. För drygt ett år sedan anmälde fackliga representanter vid MIG sin egen generaldirektör Janna Valik till JO. Ärendet avslutades för övrigt utan att någon kritik riktades mot henne.

Den fackligt aktiva personalen tycks anse att det är schysst att gå bakom sina chefers ryggar i stället för att ta diskussionerna med dem ansikte mot ansikte. Eller åtminstone informera dem innan de vidtar drastiska åtgärder som att anklaga och klaga på dem utan att de ens själva vet om det.

Det är konstigt att personalen på MIG (långt ifrån alla, men många), tycks anse att MIG och de asylsökande finns till för dem, för att de ska ha jobb och kunna ställa krav och agera som de vill och dessutom få lön. De tycks inte begripa – och facket hjälper dem inte heller att förstå sammanhangen – att det ju är p.g.a. de asylsökande som de överhuvudtaget har jobb! Och att de finns till för de asylsökande, inte tvärtom! Att facket stödjer dem i allt de gör och inte lyfter ett finger för att sålla bort rötäggen som både skadar andra människor och verksamheten, det är illa. Det undergräver tilltron till facket på sikt. Men som det nu är så har alla (fackligt anslutna) på verket fackets stöd och kan fortsätta agera felaktigt, rasistiskt, nedlåtande, nedvärderande och ekonomiskt oegentligt etc samt hugga sina chefer i ryggen – facket vill ha medlemmar och då spelar det ingen roll vad de gör, bara de betalar medlemsavgiften!

Vad säger  MIG:s styrelse om det senaste fackliga påhoppet på en av de högsta cheferna?

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: