• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hur dyr får en taxiresa vara? Del 2

TaxiskyltLäs först del 1!

Jag kontaktade Taxi Stockholm och Taxi Kurir för att höra vad det skulle ha kostat att åka 3 km från Centralen hem till mig med dem, tisdagen den 2 maj kl 17.20. Taxi Stockholm ca ca 140 kronor och Taxi Kurir sa ca 138 kronor. Suher Taxi, som jag åkte med, tog 25 % mer, d.v.s. 191 kronor. Föraren påstod att "vi kör alltid på taxa 4 i innerstan". De andra taxibolagen säger att de inte har någon "taxa 4". På en vardagseftermiddag som det här handlade om, kör de på taxa 2.

Det gäller alltså att absolut inte åka med okända bolag som kanske skörtar upp sina kunder utan kolla upp vilket bolag taxin som står längst fram i bilkön kommer ifrån innan man sätter sig i den. Det finns absolut ingen regel som säger att man måste ta den bilen som står längst fram; som kund har man alltid rätt att välja. Så en läxa jag lärt mig nu är att om jag inte vill betala hela 25 % mer för en taxiresa än jag behöver så måste jag själv vara aktiv och alert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: