• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Mejl om utredningen kring de apatiska flyktingbarnen från Svenska kyrkans man i Cairo

Mejl till mig från Håkan Sandvik, tidigare flyktingpräst i Märsta, nu Svenska kyrkans utsända i Cairo, med anledning av artikeln på DN Debatt om de apatiska flyktingbarnen:

Du har visst någon gång använt ordet slöseri…

Om de skulle ha gett mig en fjärdedel av pengarna som de gett till  utredningen om apatiska flyktingbarn skulle jag ha kunnat skriva exakt det samma på en vecka. Systemet är ungefär som matte i gymnasiet. Man tittar först i facit vad svaret skall bli och sedan är uppgiften att söka göra räkneoperationen så att man kommer till det svar som man redan vet. Nu har Marie Hessle & partner (självklart måste det vara en invandrare – annars förlorar man i trovärdighet) inte lyckats med räkneoperationen som leder till det givna svaret. Så de har gjort som jag brukar  göra på matteproven: skrivit en massa siffror huller om buller och hoppats att något  blir rätt.

När jag tröttnade skrev jag in det svar som stod i facit. Jag fick aldrig  godkänt – det borde inte heller Marie Hessle få.

Sålunda tycker Håkan Sandvik, prästen med stor erfarenhet av asylsökande från många länder och i alla åldrar. Jag håller med honom.

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: