• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Och muslimer är ju inte kristna”

jan-emanuel-johanssonJan Emanuel Johansson
Foto: Riksdagen

Dagens (den 4 maj) mest meningslösa, för att inte säga rent korkade, uttalande kan läsas i en artikel i tidningen Dagen. Det är Jan Emauel Johansson, s, som säger:

”Och muslimer är ju inte kristna”.

Hilfe! Ja, och ”rödhåriga är ju inte blonda”. Och: ”socialdemokrater är ju inte moderater”!

Dessutom säger den här mannen, som t.o.m. är riksdagsledamot för s (vilka är egentligen kriterierna för att få bli riksdagsledamot?) att ”muslimer borde inte få vara medlemmar i Broderskapsrörelsen”. Broderskapsrörelsen består alltså av kristna socialdemokrater. Men är det verkligen så? Att muslimer är medlemmar i en kristen rörelse? Bara för att de får vara med enligt Broderskapsrörelsens stadgar så betyder det knappast att de vill vara med. Och så vitt jag vet har ingen bekräftat att det finns muslimer som är medlemmar i Broderskapsrörelsen. Det kan kanske ändå finnas en eller annan icke aktivt praktiserande muslim som är medlem, men varför i hela fridens dar skulle en muslim välja att vara med i en kristen organisation? Hur troligt är det att  kristna är med i muslimska organisationer?

Trots sin uppenbara okunskap på området tvekar dock inte riksdagsledamoten Johansson att uttala att: ”Jag hjälper gärna till och startar en annan organisation för dem, men broderskapsrörelsen anser jag är till för kristna socialdemokrater.”

Som om han, Jan Emanuel Johansson, skulle behövas för att hjälpa ”dem” att starta en egen organisation! Typiskt s-folk att tro att de behövs i alla sammanhang och att en riksdagsledamot, som är uttalat kristen (se nedan) skulle ”hjälpa dem” (=muslimerna) att starta en organisation för ”dem” är ju så befängt så håret krullar sig.  Han säger om sitt medlemskap i Broderskapsrörelsen Och det är jag med stolthet, min kristna tro är grunden för mitt engagemang och Jesus är min skarpaste politiska förebild.” Fortsätt med det då, och låt andra sköta sitt och bygga sina organisationer och handla efter sin tro, sitt engagemang och sin politiska övertygelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: