• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ska regler gälla eller ska regler inte gälla?

SR logo"Det farligaste är då att ge dem ingångar, öppna dörrar, som gör att de kan komma förbi det och tro att de kan fortsätta ha sin syn för de kan ändå upprätta förbindelser med andra länder", säger moderatledaren Fredrik Reinfeldt till Ekot, apropå att den palestinske flyktingministern och Hamasföreträdaren Atef Adwan fått visum och kommer till Sverige på fredag.


Ja, det är väl klart att en "regering" (Palestina är ju inte en egen stat, men i alla fall) vill upprätta förbindelser med andra länder! Och enligt Reinfeldt är det "kanske korrekt att ge visum till Atef Adwan". "Kanske"??!! Är det korrekt eller är det inte korrekt? Ja men, vad är det då Reinfeldt menar och vill? Om det är korrekt att ge visum till Atef Adwan så vad menar han då att svenska konsulatet i Jerusalem skulle ha gjort? Sagt: "Ja, det är korrekt att bevilja dig visum men vi gör det ändå inte"??? 

Folkpartiets Birgitta Ohlsson tycker att Atef Adwans visum borde dras tillbaka:

"Jag tycker att regeringen måste gå in och dra tillbaka visumet. Hamas är terrorstämplat av FN och EU och de har ingenting på svenskt territorium att göra. De har blod på sina händer från åtskilliga terrordåd."


Men man kan väl inte kräva att Sveriges regering ska dra tillbaka en visering när en person lagenligt och korrekt har beviljats tillstånd att besöka Sverige? Och vadan denna önskan nu, plötsligt, att regeringen ska gripa in – vanligtvis brukar man höra ramaskrin om "ministerstyre" från alla möjliga håll när regeringen lägger sig i. Men nu passar det!

Enligt Sveriges generalkonsul i Jerusalem, Nils Eliasson, har Adwans visumansökan skötts på rätt sätt och de andra Schengenländerna har informerats om att han sökt visum och inget land har protesterat. Om det gått till så och reglerna följts så kan folk sluta oja sig och voja sig. Och tycker man att det är fel att en minister i en demokratiskt vald "regering"  får visum hit så får man arbeta för att ändra lagarna. Därmed inte sagt att jag är särskilt bekväm med att Hamas-företrädare ges legitimitet, men man måste väl välja: antingen accepterar man den demokratiskt valda palestinska ledningen ("regeringen") och behandlar dess företrädare på samma sätt som andra staters ledare, eller också accepterar man den inte och då är det en helt annan sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: