• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Europadomstolen har inte avvisat vårt ärende

EuropadomstolenOtaliga gånger tidigare har jag på den här bloggen, under Asyl&Migration (och här) berättat om det ärende som jag varit ombud i och som är anmält till Europadomstolen. Om Mohammed och Inna och deras två små barn, om hot om familjesplittring och om felaktiga beslut av svenska myndigheter, vilket gjort att Mohammed förlorat fem år av sitt liv.

För en knapp vecka sedan skrev jag en artikel i Expressen (läs den här) om hur Sveriges regering ofta föreslår – och får igenom – "friendly settlements" (uppgörelser i godo"). Jag slutade  artikeln så här:

"Skulle Europadomstolen besluta sig för att ta upp vårt fall (vilket vi ännu inte vet) så vill vi ha det prövat och någon "friendly settlement" med regeringen blir det inte tal om."

Idag har vi fått ett nytt brev från Europadomstolen, sedan jag skrivit dit och gett exempel på asylbeslut i liknande ärenden som vårt som varit korrekta. Europadomstolen har inte avvisat vårt ärende (som följs av många runt om i världen) utan har återigen sänt vår skrivelse till regeringen, så som den sänt alla våra skrivelser för regeringens kännedom och komentarer.

Fortsättning följer…

Ange källan vid citat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: