• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Gäsptrist dokumentär om folkpartiet

FolkpartietPå söndag kväll sändes programmet Snällfällan i SVT 2. Det var en dokumentär om folkpartiet och den var så långtråkig och trist att en kvart hade räckt.

Det är fem hela månader kvar till valet. Bevare oss väl om vi ska matas med sådana här meningslösheter under så lång tid – jag är redan dödstrött på alla partipolitiska progam, dokumentärer, debatter, analyser och att se och höra samma människor uttala sina förutsägbara, inövade och ofta av andra uttänkta saker så ofta och så mycket att man till slut inte hör vad de säger. Svenska partiledare är tämligen förutsägbara, svenska journalister likaså. Det är en enda lång, nästan rituell "dans" med givna steg och given dramaturgi som pågår ända fram till valet och det ska vi, folket, matas med dag ut och dag in. Och t.o.m. betala för!

Jag tänker sluta följa "formulär 1A"-inslagen i radio, tv och press fr.o.m. nu! Jag ska se och uppleva helt andra saker: den verkliga verkligheten bland verkliga människor ute i det verkliga livet i ett Sverige som inte ser ut som partiledare målar upp det. Ett exempel på en dokumentärfilm som är gjord med nya ögon verkar Martin Borgs "1200 miljarder" vara. Men så är han heller inte en produkt av SVT och har heller inte haft SVT som uppdragsgivare (utan föreningen Skattebetalarna). Läs mer här, här och här.

Jag välkomnar fler nya-ögon-filmer, -artiklar och -radioinslag från höger och vänster, gammal och ung, svensk och invandrare. Bara inte fler gäspningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: