• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Löjligare än löjligt

Löjligt 1

Göran Perssons presschef, Anna Helsén, har ju ringt till Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin häromdagen, och uttalat sig om de många skriverierna om Perssons statssekreterare, Lars Danielsson. Hon undrade hur länge Aftonbladet skulle hålla på och skriva om honom. Korkat och dumt av henne att ringa. Löjligt, helt enkelt!

Löjligt 2

Nu ska det frågas i riksdagen också, om det här telefonsamtalet från presschefen till Aftonbladet. Riksdagsledamoten Helena Bargholz (fp) frågar: "Vad avser statsministern att göra för att se till att regeringskansliets personal respekterar yttrande- och tryckfrihetsprinciperna?" Löjligt att ställa en sådan fråga – presschefen Anna Helsén har knappast gjort något olagligt eller ens särskilt fel, bara korkat och löjligt. Och ett löjligt beteende behöver ju inte följas upp av ett lika löjligt beteende, kan man tycka.

Löjligt 3

Är det någon enda människa som på fullt allvar tror att Aftonbladets mångårige, tuffe chefredaktör, Anders Gerdin, skulle låta sig skrämmas, hotas eller pressas till attsluta skriva om ynkryggen Danielsson bara för att en Anna Helsén ringer och undrar hur länge bevakningen av sagde Danielsson ska pågå? Att hon skulle ha kunnat, som Helerna Bargholz säger i en intervju i Aftonbladet, "påverka en tidning och publiceringen". Det är ju så löjligt så klockorna stannar!

Är Sverige en enda stor lekstuga eller vad är det frågan om? Det är illa ställt om folk inte har annat att göra än sådana här löjligheter. Syssla med vettiga saker i stället för löjliga, det är mitt råd till alla inblandade i den här jättelöjliga farsen!

Och löjligast av alla är Lars Danielsson!

P.S. Om nu Lars Danielsson t.ex. var hemma hos sin älskarinna på Annandag Jul men sa till frun att han jobbade så kommer det att komma fram en vacker dag, det är ett som är säkert. Jag säger alltså "om"!  Om det är så, då är det är bättre att "come clean", i stället för att förlöjliga statsministern och behandla hela svenska folket som idioter. Snacka ur skägget, Danielsson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: