• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Trist duell

Torsdagskvällens (11 maj) duell i SVT1 mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt var trist. Förutsägbar, entonig och tråkig. Den ene hade mörk kostym och röd slips. Den andre hade mörk kostym och orange slips. De pratade för deras munnar rörde sig, men jag orkade inte lyssna på hela harangerna utan hörde bara delar av vad de sa. Och om sanningen ska fram så somnade jag mitt i duellen och sov kanske 10-15 minuter. Och när jag vaknade verkade det inte som om jag hade missat något.

Jag minns i alla fall väldigt väl något som Persson sa. Det gick inte att undgå för han sa det så många gånger att jag tänkte att: "Detta är något han han försöker trumma in i folks medvetande":

"Det går bra för Sverige".

Jag räknade inte, men han sa det otaliga gånger och jag tänkte, att han måtte tro att folk är dumma i huvudet. Men vi har inte alla gått i den urusla svenska skolan, vi kan tänka själva och vi kan se igenom dumheter. Vi är inte alla så lättlurade att vi går på floskliga slagord. Och vad Persson och hans sloganmakare inte tänker på är att vi, invånarna i landet Sverige, inte alls har samma referensramar som de. Så när de säger "Det går bra för Sverige" så är det en död mening som inte alls stämmer med vår vardag.

Vad Reinfeldt sa minns jag inte alls. Han hade ingen lika catchy slogan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: