• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ungdomar “analyserade” duellen Persson-Reinfeldt

SR logoI P1 Morgon i SR hördes två förstagångsväljare kommentera den s.k. duellen mellan Göran Persson (s) och Fredrik Reinfeldt (m) som sändes i SVT1 i går kväll (11 maj). Deras, främst den unga kvinnans, meningar bestod till stor del av ord som "asså", "typ", "liksom" och "känns som". Språket var torftigt och det lät som om det var två trettonåringar som pratade, inte unga vuxna. Det blev lite jobbigt att lyssna på när så mycket av vad som sades var utfyllnadsord.

Om inte den svenska skolan blir bättre och ger mer utrymme åt svenska språket i både tal och skrift, kommer människor inte längre att klara av att uttrycka sig obehindrat och mångfacetterat. Vi är faktiskt redan där. Massor av yngre människor klarar knappt av att tala tydligt och väl och har inte någon större vokabulär på sitt eget modersmål. Och, som sagt:  de förlänger och fyller ut sina korta meningar med onödiga och intetsägande hjälpord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: