• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Frågor till Migrationsverket

Migrationsverket logoVarningssignaler om lögner och falska asylhistorier har funnits i åratal. Just nu sliter anställda på MIG med ärenden där uppgifterna i de s.k. asylansökningarna  om identitet, nationalitet och allt annat är helt och hållet uppdiktade. Jag undrar:

Vilken hjälp får de anställda med detta och vilka instruktioner går ut till dem om hur de ska hantera dessa ärenden? Bra praxisbeslut gällande den här typen av ärenden kom ju från MIG häromdagen, men har handläggarna som bl.a. kommer från förvaret och inte har någon kunskap på området samt ibland själva är från Mellanöstern (!), tillräcklig kunskap för att avslöja lögnerna?

Vilka är rutinerna för polisanmälan, när ska MIG-anställda polisanmäla lögnaktiga historier? Och vad gör Polisen med anmälan? 

Vad gör – eller ämnar MIG göra – för att se till att uppehållstillstånd som beviljats på helt falska grunder återkallas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: