• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Dåligt minne men hög lön

Statssekreterare Lars Danielsson har fått hela 17 % löneförhöjning på tre år: från oktober 2002 till september 2005. En förebild för landets andra statliga tjänstemän, det har säkert fackföreningarna uppmärksammat!

Och bara efter tsunamikatastrofen har statsministern höjt Danielssons lön inte en men två gånger. "Ju elakare alla är bara för att Lars har så svaga minnesbilder, desto mer synd om honom och desto högre lön och fler resor med regeringsplanet måste stackarn få", verkar det som om hans chef har tänkt. Eller kanske han tänker att: "Om Danielsson får högre och högre lön så a) skvallrar han inte på mig (för den händelse Danielsson sitter inne med sådant om sin chef som hans chef inte vill ska komma ut) och b) det är bra att få upp lönebeloppet rejält så att den dag Danielsson ändå tvingad gå så får han en riktigt hög livslång 'bonus' som tack för sin lojalitet mot… ja, inte folket, men någon…"

Grattis, svenska folk, till att ni har valt en regering som är som en farsartad dokusåpa! Keep on rockin', Sweden!

Tips:
Följ min nya serie I landet Megalomanien. Del 1 finns längre ner på bloggen (och under kategorirubriken Megalomanien) och nästa del kommer när som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: