• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Landet Megalomanien, del 1

MegalomanienUndrar om landet vi bor i heter Megalomanien och huvudstaden Rödköping? I så fall:Med anledning av att herr statssekreterare Daniel Larsson återigen idag (15 maj) rest med regeringsplanet – för 27 gången bara detta år (konungen har rest 3 och hans högfärd…vördighet statsministern 15 gånger) – svarar fru pressekretererskan på frågor i Expressen. En fråga lyder:

”Men det hade ju blivit väldigt mycket billigare om han och medarbetarna flugit reguljärt?”
(Det handlade om Bryssel dit det går otaliga turer varje dag).Fru pressekretererskan svarar (i sammandrag):

”Det beror ju helt på hur man ser det. Som det nu är betalar staten till staten. Om de flyger reguljärt förs ju skattebetalarnas pengar över från staten till flygbolagen”.
Som sagt: ”Det beror ju helt på hur man ser det”. Antingen använder man sig av regeringsplanet för 100.000 kronor och låter skattebetalarna stå för det – det kallar fru pressekretererskan att ”staten betalar till staten”. Eller också låter man statssekreterare så som herr Daniel Larsson och andra tjänstemän resa reguljärt och gynna ett företag som ger massor av jobb till folk som betalar skatt…

Det är väl regeringens åsikter som kommer till uttryck i herr statsministerns av Megalomanien, Per Göransson, pressekretererskas svar ovan? Om nu den här ”regeringsplansmodellen” är så smart trots att vi vanliga lågstående invånare i landet inte begriper finessen, kommer den nu att börja tillämpas på andra tjänster också? Alltså så, att regeringen för skattepengar köper in saker till de lojala och trogna i regeringskansliets tjänst. Kanske bilar? Lägenheter och hus? Semesteranläggningar? Som statstjänstemännen kan använda fritt eftersom”staten betalar till staten”.

Megalomanin sprider sig…

© Merit Wager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: