• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tony Halme tillbaka i riksdagen (i Finland)

Tony HalmeTony Halme boxarenDet meddelas i nyheterna i Finland, att Sannfinländarnas personvalde riksdagsledamot Tony Halme har återupptagit sitt arbete i riksdagen den 16 maj. Här finns hans hemsida i riksdagen (på svenska). Tony Halme har varit sjukledig i nära tre månader, men säger att han nu mår bra och att han fortsätter i riksdagen valperioden ut. Han ämnar inte överge alkoholen, säger han till tidningen Iltalehti. Han har upphört att dricka sprit för tillfället, men ämnar inte korka igen flaskan för gott.

"Inte har de gjort mig till absolutist än så länge i alla fall. Jag la inte in mig för alkoholavvänjning utan för läkemedelsavvänjning. Jag har aldrig haft några alkoholproblem, det var medicinerna som jag hade problem med"
, säger Halme.

Jumala armahtaaTuomiopäiväTony Halme har en ovanlig bakgrund för att vara riksdagsman. Han har bl.a. varit livvakt och proffsboxare i USA och han har skrivit några böcker, bland dem Jumala armahtaa, minä en (ungefär: "Gud ger nåd, jag gör det inte") och Tuomiopäivä (Domedagen).

Tony Halme har varit mycket omskriven i Finland för sin privatimport av dopningsmedel "för eget bruk" men också för fylleri och misshandel och för att ha skjutit på sin fru. Här är en artikel i Aftonbladet under rubriken Tony är Finlands Terminator och här ett inslag i Ekot, Sveriges Radio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: