• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Vickys Livs – Anneli fortsätter minnas Affe

Eftersom Affe jobbade på AGE i närmare 30 år så känns det som om hans ande fortfarande är här och han är också (och var redan innan han dog) ett givet samtalsämne när kunderna kommer ner och handlar. Små, små saker gör sig påminda hela tiden. T.e.x när Merit var nere i veckan och handlade och småpratade samtidigt som hon fingrade på CD-skivor med Kung Carl Gustav på. Det fick mig att tänka på Affe som var en stor motståndare till kungahuset och avskydde allt med dem. En sommar när han var ledig arbetade Janne (hans bror) och jag och vi fick tag på en jubileumsbilaga med kungafamiljen… He he! Vi klippte ut mängder med bilder och klistrade upp överallt där vi kunde komma på, t.o.m. på toaletten. När Affe kom tillbaka från semestern blev han alldeles galen och vi andra fick oss ett riktigt gott skratt.

Alldeles galen, ja. Affe som älskades av alla barn, ”gamlingar”, djur och de flesta av oss andra, hade  ett helsickes humör. Det kunde inte bara vi som arbetade med honom (särskilt hans bror) utan även kunderna kofå bevis för.

Vi hade en kund som alltid kom fem minuter innan vi stängde på fredagar och gärna stannade till halv sex trots att vi vänligt och bestämt sa till att vi hade stängt. Ingen tycker att det är kul att vara kvar efter stängningsdags och Affe, som ofta ville ut till landet, blev mer och mer irriterad.

En fredag så eldade han upp sig och sa att ”kommer den j**en  ska jag personligen kasta ut honom”. Vi andra skrattade och tyckte att ”visst, gör det!” Vi borde ha vetat bättre…

Mycket riktigt: samma kund kom ett par minuter i fem. Affe dök på honom och sa väldigt argt att ”hit kommer du inte in”. Kunden trodde ju att Affe skämtade så han klev in i alla fall men det skulle han inte ha gjort! Inför oss andra som gapade av förvåning så lyfte Affe ut honom över tröskeln och stängde porten framför hans tår. Stackarn bankade några gånger innan han förstod att Affe faktiskt menade allvar. När vi andra hämtat oss så skrattade vi gott åt händelsen. Nästa gång kunden kom så var det en hel timma innan stängning…

Som Affe skulle ha sagt : ” Så e’re me de å me de e’re som de e”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: