• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Filmen om Thanh visas i repris i TV8 den 20 maj kl ??

Filmen om ThanhFotografier: Merit Wager

Till alla som hade velat se, men missade, filmen om vietnamesiske Thanh (se tidigare bloggningar om honom och landsmannen Hoa): filmen visas i repris den 20 maj kl ?? i TV8. Så här lyder texxten på TV8:s hemsida:

För drygt tre år sedan kom vietnamiske Thanh till Sverige. Han hade flytt från Vietnam, via Ryssland och Finland för att förverkliga sin dröm om ett nytt och fritt liv i Sverige. Thanh sökte asyl. I över tre år har han väntat på ett positivt besked från det svenska migrationsverket.

Men svaret dröjer och under tiden får Thanh varken arbeta eller bestämma över sitt eget liv. Han befinner sig i ?förvaring? i Söderhamn där han delar en liten lägenhet med en annan asylsökande. Med 2000 kronor i månaden i bidrag och ett monotont liv som främst består av TV-tittande bryter det svenska systemet långsamt ner Thanhs drömmar om ett nytt liv.

Med filmen ?Vietnam Boy? gör Fredrick Federley sin debut som dokumentärfilmare. Filmen ?Vietnam Boy? är en starkt subjektiv film där en enskild asylsökandes berättelse återges med hans egna ord och erfarenheter. Thanh får själv återge sina upplevelser av flykten till Sverige och om den situation han befinner sig i här. Thanh är en livsglad person som finner vägar för att få struktur i en vardag som inte medger annat än passivitet. I centrum står Thanh och hans berättelse om myndighetsövergrepp, hopplöshet men också en stark vilja till livet.

I den efterföljande paneldiskussionen deltar filmens upphovsman Fredrick Federley, förbundsordförande Centerpartiets ungdomsförbund, Merit Wager, flyktingombudsman och Ingemar Strandberg, advokat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: