• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs – Flora Villalobos Castillo minnen av Affe

Det kom ett mejl som jag vet hade glatt Affe väldigt mycket:

Som 13 åring gick jag med i socialdemokraterna och mötte Affe Olssson, Ingrid och Ingela.

Affe var den som tog sig an oss, de unga SSU:arna på Söderhöjden, och han stöttade oss i allt. Vi växte upp och blev kvar i partiet. Han lärde oss massor och gav oss möjligheter att bli valda till kommunala uppdrag. Jag satt tillsammans med honom i Fritidsnämnden och han var min mentor.

Idag är jag 38 år, vice ordförande i kommunstyrelsen och ska, efter att jag skickat detta mail till dig, meddela mina partikamrater om att Affe lämna oss… Suck, sorg…

Och det här skrev Flora också på sin egen blogg. Jag har fått tillåtelse av henne att återge det här också (Jag tänker lite extra på Pierre på AGE som vill sammanställa vad som sagts och skrivits om Affe och då blir det lättare om mycket finns samlat på samma ställe…):

”Socialdemokraterna bjuder på kaffe och pepparkakor” ropade Affe Olsson högt när vi stod i tunnel till pendeltåget i Jakobsberg. Tidigt, redan kl. 05.15 började vi dela ut flygblad och Affe var alltid med. Precis som han alltid var med och spikade upp valtavlor och alltid var med vid valstugan. Affe fanns alltid med över allt. Idag har jag fått reda på att han har lämnat oss. Sorgligt!

Jag träffade Affe Olsson (Bajen Olsson) när jag gick med i SSU

Söderhöjden. Han var hjälpte oss med det mesta, han såg till att vi fick en lokal, han var mån om att vi var med även i den lokala sosse föreningen och han var stolt över att vi var många SSU: are på Söderhöjden.

 Affe och Ingrid flyttade till Söder och vi tappade kontakten men här om dagen när vi stod och delade flygblad i tunneln var det en av mina äldre partikamrater som sade:

– Kommer ni ihåg när Affe Olsson? Jag såg ett program om honom på TV8. Han driver Vickys livs på Söder. Han bär hem kassar till gamla damer och är sig lik. Ni vet så där som Affe alltid har varit, hjälpsam, rolig och skrattig.

Visst kom vi ihåg Affe, det går inte att glömma honom. Har man träffat honom en gång blir han kvar i minnet. Ingen av oss som känt Affe blev särskilt förvånade över att han bar hem kassar till damerna på Söder, sådan var ju han. Ingen av oss blev förvånad över att han var glad och skrattig i programmet.

Idag minns jag honom, hans roliga kommentarer. När han och jag körde runt på äldreboende och skjutsade människor till vallokaler och 19.55 kommer på att vi själva inte har röstat (lokalerna stänger ju 20.00).

Roligt hade jag med Affe och någonstans i mig vet jag, han njöt av livet till sista minuten.

Flora Villalobos Castillo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: