• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Marita Ulvskogs bevingade ord

Socialdemokraterna)Marita Ulvskog
Foto: Socialdemokraterna (bilden får fritt användas)

Undrar om inte socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog nu kommer att få en plats i någon kommande bok med bevingade ord! I Ekot den 18 maj sa hon, apropå statssekreterare Lars Danielssons minnesluckor och märkligt motsägelsefulla redgörelser om vad han gjorde och var han var annandag jul 2004:

"Uppenbarligen är det så att när han uttalar sig har han inte framgång med att folk slutar ställa frågor och känner sig nöjda. Han måste naturligtvis fortsätta att ge sanningsenliga svar. Om det sanningsenliga svaret är att han inte riktigt kommer ihåg, ja då måste han ju hålla sig till den sanningen."

Vilken finess, vilken tydlighet och vilken klarhet! Läs uttalandet en gång till, långsamt, för att helt ta in vidden av den lysande retoriken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: