• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Äntligen reagerar andra än JK!

På Aftonbladets debattsida den 25 maj tar nu (äntligen) elva advokater och jurister bladet från munnen och stödjer JK Göran Lambertz i hans hittills tämligen ensamma kritik mot rättssystemets utövare! Rubriken på artikeln är Domarna pressas att döma oskyldiga.

Läs och begrunda själva. Ta ställning själva. Sätt er in i detta för en vacker dag kan det vara ni själva eller någon närstående som hamnar inför skranket trots att ni är oskyldiga! Då är det för sent att agera.

Vi borde alla stödja JK Göran Lambertz och de advokater, jurister, journalister* och andra som står upp och för den allvarliga kritiken mot domare och andra som dömer i våra rättssalar. Och vi borde alla kräva att och den "brottströtthet" som kritiken bland annat omfattar, inte ska få förekomma i sammanhang som har avgörande betydelse för människors liv. Kraven på "effektivitet" inom rätttsväsendet måste, som debattörerna mycket riktigt påpekar, tonas ner – särskilllt om "effektivitet" bara är ett annat ord för attt det ska gå fortare och risken därmed ökar för felaktiga domar!

Men OBS! Lika lite som det ska accepteras att människor som inte har begått några brott sitter i åratal och tynar bort i fängelserna, lika lite ska det accppeteras att gärningsmän går fria eller att de får för milda straff – särskilt när det gäller våldsbrott!

* Nuri Kino är, såvitt jag vet, den första journalist som på allvar tog sig an den här frågan. Hans många artiklar om oskyldigt dömda och domares ointresse finns här (tidningen Världen Idag). Det är viktig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: