• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Duktiga studenter hyllas i Finland

StudentexamenBorgåbladet berättar om Janrik Öberg och Anna-Pia Palmén som skrev studentexamen vid Borgå Gymnasium. De framhålls särskilt bland 432 östnyländska ungdomar som klarade stydentexamen och dörmed har erövrat den åtrådda vita mössan. De framhålls särskilt för att de var årets primuselever (de som hade bästa resuktat) med fem laudatur och ett eximina per man. Bägge skrev lång matematik, finska, engelska, modersmål och realämnena fysik och kemi som i år för första gången var separata prov.

I Finland är det viktigt; det är "fint" att studera och sträva mot goda kunskaper och goda resultat. Kraven är höga och det sporrar eleverna att göra sitt allra yttersta. För alla vill ju klara studentexemanen! Alla gör det inte eftersom människor är olika, har olika förutsättningar, olika bakgrund, olika begåvning, men de flesta strävar dit och väldigt många klarar att ta examen. Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: