• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

JO-kritik mot brevslarv till asylsökande

JO logoMigrationsverket logoEkot rapporterar att Migrationsverket får allvarlig kritik av justitieombudsmannen, för att ha skickat kallelser till en asylsökande till fel adress. Följden blev att verket bedömde att mannen avsiktligt höll sig undan, och därför skulle avvisas. Mannen hade flyttat ifrån mottagningsenheten i Solna, men av misstag registrerades inte flytten hos Migrationsverket.

Sådant händer så ofta att om alla gånger anmäldes till JO skulle de få anställa många fler för att hinna ta emot alla anmälningar. Om dessutom allt annat slarv, all nonchalans, alla kränkningar och felaktiga lagtolkningar anmäldes, då skulle JO få ha ett extra kansli bara för MIG-ärenden. Det är ingen överdrift!

Men nog förekommer det en hel del märkligheter också från motparten. Det får jag ständigt nya bevis för, både skriftligt och muntligt. Jag får ta del av de mest hårresande, ofta mycket kreativa (!) och dramatiska historier, påhitt och lögner och det är absurt att vi (MIG) inte har medel och metoder att hantera dem och att därmed personer som faktiskt inte har några som helst skäl att få stanna i Sverige (allra minst asylskäl) ändå blir kvar här.

För rätt ska vara rätt, det är inte enbart svart eller vitt. Hanteringen av flykting- och asylärenden är mycket komplex och svårt. Det får dock aldrig bli en ursäkt för hur myndigheten beter sig.

Men slutklämmen blir ändå att en statlig myndighet inte borde få slarva så mycket som MIG!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: