• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

ICE

Finlands flaggaI Finland planerar räddningsmyndigheterna en kampanj för att få finländarna att börja använda den s.k. ICE-standarden som ger myndigheterna möjlighet till snabb kontakt med närmaste anhöriga till olycksoffer. Exempelvis behöver ambulanspersonal ibland få reda på om en skadad lider av någon sjukdom eller äter mediciner. ICE står för engelskans in case of emergency, det vill säga "i nödfall".

Mobiltelefonerna innehåller ofta hundratals namn och kontaktuppgifter. Det är både svårt och tidskrävande för räddningspersonalen att hitta rätt person att ringa till. I Finland vill Nu vill chefen för nödcentralsverket, Jyrki Landstedt, ordna någon form av ICE-kampanj i år.

Ambulans (Brå)Foto: Brå

Idén till ICE kläcktes av en ambulanssjukvårdare i Storbritannien som tröttnat på att jaga telefonnummer till de anhöriga.

Själv har jag redan skrivit in namn och telefonnummer på den viktigaste personen som ska kontaktas "in case of emergency" under ICE i min mobiltelefon – men än så länge är det ju ingen som begriper att de ska leta just där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: