• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Landet Megalomanien, del 5

MegalomanienMegalomanien är en demokrati. Megalomanien är inte bara en demokrati, det är världens bästa demokrati. Demokratin i Megalomanien är överlägsen alla andra demokratier i hela världen och det är bara i Megalomanien som det växer megalomanska krusbär. Och, knappast förvånande: krusbären i Megalomanien är större, vackrare och godare än krusbären i något annat land.Allt detta vet folket mycket väl, för det är vad det har matats med i decennier. Den Store Ledaren (DSL) för världens bästa demokrati har målmedvetet strävat mot att allt i hans land ska genomsyras av hans ideologi. Hans önskan är att leda ett fogligt folk som inte protesterar mot skatter och andra pålagor eller regler och bestämmelser, utan sväljer dem snällt eller på sin höjd med en liten suck. På de – i det närmaste – obligatoriska daghemmen formas barnen, deras beteende och åsikter för att de ska ”passa in i ledet”. I skolorna tycks temadagar och grupparbeten vara viktigare än kunskap (det är farligt om folket har för mycket av den varan…). Att svenska elever ligger illa till kunskapsmässigt i jämförelse med elever i andra länder gör inget för ”svenska elever är så sociaaala”. Och i undervisningen i svenska för invandrare – sfi är indoktrineringen väl genomförd. Exempel:

”Megalomanerna hade det mycket dåligt förut, men har det bra idag. Anledningen till detta är att fackföreningsrörelsen och Partiit har varit starka och kämpat för höga löner, korta arbetstider, rättvisa och solidaritet.”

Så står det i en av läroböckerna (Mål 3, Folkhemmet) som används i undervisningen för människor från andra länder som ska börja sina nya liv i Megalomanien. Och massor av annat i samma stil. Som ett samtal återgivet i boken Från början:

”Den 1 maj är det arbetarnas dag. Jim och Johan går i ett demonstrationståg. De har röda flaggor i händerna. Några bär stora banderoller. Johan läser: arbete, fred, frihet, solidaritet, kamp… Johan förstår inte alla ord. Han frågar pappa och pappan förklarar.”

Allt färre megalomaner går i demonstrationståg (än så länge har inte påbud om obligatoriska demonstrationer gått ut), ändå framställs det som något självklart i läroböcker. Intelligenta flyktingar och invandrare undrar säkert i sitt stilla sinne varför Johan, som p.g.a. dålig skolundervisning inte ens förstår orden på banderollerna, överhuvudtaget ska gå i ett demonstrationståg. ”Korkat”, tänker de, ”varför ska man demonstrera när man inte ens vet vad det handlar om?” Eller också tror de – vilket kanske är syftet med texten – att i Megalomanien måste alla demonstrera på 1 maj.

Och nu lovar (lovar!?) infrastrukturminister Melrika Ussing en lag om hjälm för alla cyklister! För i Megalomanien bestämmer ministrarna allt och deras långa fingrar sträcker sig in och petar i allt som i andra länder anses vara vars och ens ensak. Det kommer knappast att förvåna någon om det snart kommer bestämmelser om hur många rullar toalettpapper megalomanerna får använda per år. Kanske blir det rent av ransonering och papperet får hämtas ut vid särskilda toalettpappersutdelningsställen udda dagar i jämna veckor mellan 8.30 och halv nio. Och varför inte passa på att också lägga en extra toalettpappersavgift – en liten skatt – på redan skattat (momsbelagt) papper. För då kommer det in så mycket mer pengar i DSL:s kassakista att han kan anställa ännu fler megalomaner att bära pärmar i de kringelikrokiga lokalerna där redan nu ca 4 500 människor dväljs för att serva honom och hans statsråd (och försnilla pengar genom att hitta på falska jämställdhetsprojekt för att ingen kollar vad alla som springer omkring som myror i en stack, gör)… Man får ju ner arbetslösheten också, när man ändå är i farten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: