• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Skatteverket luras

Skatteverket logoBrevet från Skatteverket som damp ner i enmansföretagarnas brevlådor den 1 juni börjar med rubriken: "Sänkta arbetsgivaravgifter för enmansföretag". Jag blev konfunderad. Vad menas med det här; enmansföretag betalar ju inga arbetsgivaravgifter eftersom de inte har några anställda! De betalar egenavgifter. Jag läste vidare i brevet:

"Företag som tidigare inte haft någon anställd får lägre arbetsgivaravgifter för den första personen som anställs i företaget."


Aha! Men när man väl har anställt en person då är man ju inte längre ett enmansföretag! Så den första glädjen när jag bara hade snabbläst vad som stod på brevets baksida och trodde att enmansföretagare faktiskt skulle få lägre egenavgifter (trots att Skatteverket kallade dem "arbetsgivaravgifter") lade sig omedelbart och övergick i en djup suck och en känsla av hopplöshet. För det borde jag ju ha insett genast, att inte är det någon som bryr sig om just enmansföretagarna, de som inte behöver eller inte vill anställa någon, men som gärna skulle vilja kunna försörja sig själv utan att jobba ihjäl sig. Och som skulle vilja kunna ta semester i en vecka eller kanske någon gång rentav två eller tre veckor. Nej, det handlar som vanligt om att regeringen vill frisera sina arbetslöshetssiffror och inget annat!

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: