• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kan det vara sant???!

Migrationsverket logoLigger det sanning i att den saligen – ÄNTLIGEN! – avsomnade, starkt kritiserade Utlänningsnämndens (UN) generaldirektör Håkan Sandesjö skulle ha fått ett uppdrag av UD (regeringen) att "utveckla verksamheten" inom Migrationsverket (MIG)???!!! Det kan väl ändå inte vara möjligt, det måste vara en felaktig uppgift som nått mig. Men samtidigt: ingen rök utan eld…

Migrationsverkets ledning har ju redan förstärkts rejält sedan den förra generaldirektören slutade, nu finns där ju förutom en generaldirektör också en överdirektör (ny tjänst) och en rättslig chef (ny tjänst). Att Håkan Sandesjö av alla människor skulle utses till att "utveckla verksamheten" inom MIG när han inte klarade av att utveckla verksamheten inom UN är ju en total katastrof och en skymf både mot den utökade ledningen på MIG och mot alla som under åratal kritiserat hans nämnd och agerat för att den skulle läggas ner!

Vad är det i så fall som Sandesjö ska utveckla (som inte all den personal som redan finns på MIG klarar av)? Är det måhända festandet när folk avvisas som ska bli mer sofistikerat? I samband med att UN lades ner ordnade UN i samarbete med eventbyrån Dream Communication AB ett tjusigt kalas för 250 anställda för 425.000 kronor vara aktiviteterna kostade 75.000 kronor. Hej & Hå! Skattebetalarna, vi korkade typer som bidrar till den allt mer svällande stats- och myndighets- och verksapparaten, stod för notan. Håkan Sandesjö försvarade beslutet med att det "bara" kostade 1.600 kr per person!!! Sådana summor får inte andra företag festa för, privata företag, vill säga. Det finns gränser som är mycket låga för hur mycket de får bjuda personalen för, jag tror det rör sig kring 200 kr per person, ev lite mer. Inte "bara" 1.600 kronor per person! Och då festar de inte ens för skattepengar! Läs mer här om Håkan Sandesjös dyra kalas och låt oss hoppas att han inte ska "utveckla" vare sig festandet eller något överhuvudtaget som har med asylsökande att göra!

Har jag fått fel uppgifter om Sandesjös utvecklingsuppdrag meddelar jag det här på bloggen den 2 juni och  har jag fått rätt uppgifter bekräftar jag det samma dag.

Ange denna blogg som källa om du citerar texten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: