• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Landet Megalomanien, del 8

MegalomanienDet är bara i Megalomanien som man dag ut och dag in kan skriva helsidor i den största morgontidningen, NyhetsDagen (ND), om att en fotbollspelare bett lagets assistent ringa upp en kvinnlig fotograf och meddela att fotbollsspelaren gärna vill träffa henne! Runt om i världen måste man skratta åt ett land som t.o.m. driver ut sin justiteminister på mediearenan för att komentera något sådant!

”Upprörande och förolämpande. Agerandet speglar en obehaglig bild av världen”.
Så säger Megalomaniens justitieminister, Bodde Thomström. Som man kan tycka borde ha betydligt viktigare saker att göra och uttala sig om, än att ägna tid åt att kommentera att en kvinna blivit uppringd av någon som agerar mellanhand åt en fotbollsspelare som vill träffa henne! ”Get a grip”, vill man uppmana alla dem som nu haussar upp den här icke-händelsen till megalomaniska proportioner. Get a grip!!!

Megalomanien är tillräckligt utskrattat i tillräckligt många sammanhang för att landet ska ha råd att göra bort sig ännu mer. Om megalomaner inte klarar av att arbeta i andra länder; om de inte förstår att spelreglerna och kulturen är annorlunda överallt i världen än just i Megalomanien eller om de absolut inte kan acceptera att det är så, då bör de antingen stanna hemma eller skicka ut lite mer tåligt folk (fotografer, reportrar och andra) som med humor och en klackspark kan avfärda inviter de får men inte är intresserade av.

Och varför – VARFÖR? – uttalar sig landets justitieminister i denna icke-fråga? Har han brist på viktig sysselsättning, eller?

Förresten: när Bodde Thomström säger att något sådant här aldrig skulle förekomma i ett megalomanskt landslag – i världens bästa världsbästa krusbärsland: Megalomanien! – så kan man ju dra sig till minnes våldtäktsanklagelserna mot tre spelare i det megalomanska hockeylandslaget i februari 2005. Alltså betydligt värre saker än att någon ringt upp och framfört ett önskemål som man knappast behöver bli så fruktansvärt upprörd över att tidningarnas sidor ska fyllas av händelsen dag ut och dag in och t.o.m. ett statsråd uttalar sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: