• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ät inte vitaminer och kosttillskott i onödan!

Ingen ifrågasätter det dagliga intagandet av multivitaminer som så många ägnar sig åt. Men experter säger att de här extra tilläggen oftast är onödiga och ibland också kan vara farliga. Det är ju en jättebusiness, det här med alla de olika typerna av multivitaminer och vitaminer och kosttillskott för olika åldrar och för män, kvinnor och barn, så det är klart att de inte är populärt bland tillverkarna när det kommer sådana här signaler. Hur som helst, som en mycket skeptiskt lagd person som undviker allt vad piller och pulver heter i det längsta, skulle det aldrig falla mig in att heller ta några vitamniner i form av tabletter. Kanske finns det några som kan tänkas behöva ta något tillskott till kosten, men jag tror att de är ytterst få. I varje fall bör man tänka på det som experter säger om onödigheten i att inta allehanda extra multivitaminer och dylikt och inte slentrianäta sådant för att man faller för reklamen för dem!

Här kan man läsa på en amerikansk sajt om Vitamins – Separating Fact From Fiction. Här finns Apotekets info Därför behöver du vitaminer och mineraler där det bl.a. står: "Om vi äter rätt, får de flesta av oss tillräckligt av det vi behöver genom maten. Om inte, kan vi behöva ändra kosten, eller skaffa ett vitamin- eller mineraltillskott på annat sätt." Och i tidningen Fitness finns en notis som handlar om Slutet för vitaminer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: