• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Integration – nej, tack!

Masoud Kamali, som utreder hur diskrimineringen i Sverige ser ut (!?), säger, i Sveriges Radio lördagsintervju den 10 juni:

"Lägg ned Integrationsverket och ge människor från utsatta områden företräde till jobb."

Han har absolut rätt i första delen av meningen: "Lägg ned Integrationsverket…"! Men definitivt inte i den andra delen: "…och ge människor från utsatta områden företräde till jobb". Ett huvudlöst förslag som, om det gick igenom, helt säkert skulle skapa enormt mycket agg och ilska bland alla som inte har "företräde till jobb". Förslaget är ogenomtänkt och konsekvenserna av det har inte alls beaktats. Bland annat uppstår följande frågor:

– Vilka områden ska klassas som "utsatta"?
– Vem/vilka ska klassa områden som "utsatta"?
– Vilka definitioner ska gälla för klassning som "utsatt område"?
– Ska "företräde till jobb" gälla alla som bor i områden som klassats som utsatta? Norrmän? Finländare? Tyskar? Svenskar?
– Tror Masoud Kamali att människor vill klassas som utsatta och att deras bostadsområden ska klassas som "utsatt"? Har han ens frågat folk som bor i de områdena som han anser vara "utsatta"?
– Tror Masoud Kamali att hans klassning av människor och områden går att pracka på arbetsgivare? Är det hans bedömningar som ska styra vilka personer företag och verk ska anställa?

Lägg ned Integrationsverket, ja! Men ta tillbaka det föraktfulla, nedlåtande uppifrånförslaget att etikettera områden och människor som "utsatta"!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: