• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Underbara människor på Capella i Oravais!

Några dagar i Oravais är en lisa för själen. På kulturgården Capella där jag tillbringat tre dagar, finns den enkla, raka, praktiska medmänsklighet som så förtvivlat väl skulle behövas på så många andra ställen också. På Capella-gården som Flyktingvännerna i Oravais så fint har rustat upp (med hjälp av asylsökande), är alla välkomna och det finns så lite regler som möjligt. Och de få regler som finns kan alltid kringgås, ingenting är hugget i sten.

På lördag och söndag var det kulturdagar med konsert, sång, allsång, musik, framträdanden av allt från infödda Oravaisbor till folk från Vasa, Ukraina, Georgien, Iran, Afghanistan, olika afrikanska länder, Kosovo, Kroatien etc. Och under Saris och Margaretas lösligt fasta och tålmodiga ledning så fungerade det hela alldeles utmärkt trots att programmet inte alltid följdes till punkt och pricka och många avvikelser förekom.

Donika och Salome.

Framträdande, Capella.

Publik vid Capella.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: